.
Frank Duboccage
zondag 31 oktober 2021

Frank Duboccage eerlijk over klimaatsverandering: “meer vragen dan antwoorden”

Dit gaat hem te ver

We hebben het allemaal wel al gemerkt dat ons klimaat stilletjes aan, aan het veranderen is. We krijgen extremer weer en er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat er een duidelijke link is tussen het extreme weer en het warme klimaat. Al zijn de oorzaken en gevolgen niet helemaal duidelijk.

“Is de klimaatverandering het slechte rapport van de mens die te lang met onze planeet gesold heeft? Of is het eerder een toevallige samenloop van omstandigheden? Ook ik zit met meer vragen dan antwoorden, hoor. Mijns inziens zijn we nu toevallig in een warmere periode aanbeland - overigens is het in het verleden nóg warmer geweest - en heeft de ecologische voetafdruk van de mens de natuurlijke curve van de opwarming van de aarde in een stroomversnelling gebracht”, geeft weerman Frank Duboccage duiding bij die veranderingen.

Dat er iets aan moet gedaan worden, dat beseft ook Frank. En hij zal daar graag zijn steentje bij bijdragen. Maar het gaat voor hem soms ook een beetje te ver. “Met z’n allen de fiets nemen of vliegtuigmaatschappijen boycotten vind ik een brug te ver. Want dan worden bv de Verenigde staten plots erg ver. Ik ben een voorstander van evolutie en geen revolutie!”

Bio van Frank Duboccage

Meer Over:

Frank Duboccage