.
Frank Duboccage
vrijdag 31 mei 2024

Frank Duboccage: “Er wordt niet altijd goed naar ons geluisterd”

Mensen gaan snel van het goede uit

Goed weer voorspellen, het is niet een kwestie van niet willen, maar gewoon van niet kunnen. Als de weermodellen geen goed weer tonen, dan heeft het weinig zin om daarover te liegen.

Mensen kunnen kwaad worden om het slechte weer, maar ze zijn nog veel kwader als hun voorspelling niet lijkt te kloppen.

“Begrijpelijk, want op basis van je voorspelling maken ze plannen en als die letterlijk in het water vallen, is dat niet fijn. Maar vaak maken mensen hun eigen voorspellingen op basis van weer-apps. Ze zien dat het 20 graden wordt en concluderen overhaast dat het mooi weer wordt. Ze maken plannen die dan worden gedwarsboomd door regen. Vervolgens foeteren ze dat wij die regen niet hadden voorspeld, terwijl wij dat eigenlijk wel hadden gedaan. Er wordt niet altijd goed geluisterd naar wat wij in het weerbericht brengen”, zegt Frank Duboccage in Het Laatste Nieuws.

Frank wordt heel vaak aangesproken, maar dat gebeurt gelukkig altijd op een vriendelijke manier. Hij krijgt vaak te horen dat mensen weer wat vaker in de tuin willen zitten in plaats van altijd binnen.

“Als we maandag zien dat er in het weekend een grote kans is op mooi weer, ga ik daar niet meteen uitbundig over uitweiden maar dat geduldig opbouwen. Als het later op de week toch een andere richting uitgaat, heb ik me wat ingedekt. Het is geen goed idee om te lang op voorhand voorspellingen te doen en mensen enthousiast te maken.”

Bio van Frank Duboccage

Meer Over:

Frank Duboccage