.
Frank Duboccage
vrijdag 30 juni 2023

Frank Duboccage: “Mijn moeder vindt dat walgelijk”

Hij houdt er van

Iedereen heeft zo zijn eigen muzieksmaak waar hij of zij dol op is. Het eerste singletje dat Frank Duboccage ooit kocht was ‘La Isla Bonita’ van Madonna. Al moet hij toegeven dat zijn muzieksmaak stevig is veranderd.

“Vanaf het derde middelbaar ben ik me beginnen afzetten van alles en iedereen en ontdekte ik de new wave. Ik ben toen heel veel cd’s beginnen kopen. Van Delerium. Heel zware toebak. En nadien Calva Y Nada. Niemand kent de band, maar ze maken Duits-Spaanse industrial-muziek. Soms schaam ik me als ik dat nu beluister”, geeft Frank toe in Primo.

De reden waarom hij zich schaamt is heel eenvoudig. Frank moet toegeven dat de muziek als nazi-muziek klinkt. En dat terwijl de zanger gewoon zingt over een boom.

De vrienden en ouders van Frank begrepen niet dat hij voor dat soort muziek koos. Maar hij heeft ook nog een hardrockperiode gehad.

“Met een neef ging ik vaak naar metalfestivals. En een band als Behemoth steekt er inderdaad bovenuit voor mij. Mijn moeder noemt dat ‘walgelijke’ muziek.”

Bio van Frank Duboccage

Meer Over:

Frank Duboccage