.
Frank Galan
vrijdag 9 februari 2024

Frank Galan: “Dan drink je automatisch veel”

Hij doet er niet meer aan mee

Je hoort wel vaker van mensen dat stoppen met het drinken van alcohol een van de beste beslissingen is die ze hebben kunnen nemen. Ook Frank Galan heeft nog geen moment spijt gehad van die beslissing toen hij tien jaar geleden besloot om te stoppen.

“Het aantal gezondheidsvoordelen is niet op één hand te tellen. Allereerst heb ik nooit meer last gehad van een kater. Bovendien zijn mijn geheugen en concentratievermogen verbeterd. Ik voel me nu veel alerter en ook minder vermoeid. Sinds die beslissing ben ik niet meer ziek geweest, zelfs geen verkoudheid. Mijn lichaam bevindt zich nu weer in zijn natuurlijke pole- position, en dat is heerlijk”, zegt hij in Primo.

Frank was geen alcoholverslaafde, maar hij dronk toch dagelijks een glas wijn of een glas bier. Daar kon hij tijdens het eten of als ontspanning enorm van genieten.

“Ik heb veel vrienden die een restaurant runnen of echte levensgenieters zijn. Nog voordat je goed en wel de voordeur achter je had gesloten, werd de fles bubbels al ontkurkt. Als er veel gelegenheden zijn, drink je automatisch veel. Maar tien jaar geleden besloot ik mijn gezondheid dus weer in eigen handen te nemen. Ik zing in vijf talen, wat betekent dat ik veel teksten moet onthouden. Dat gaat niet als je geest niet scherp is.”

Bio van Frank Galan

Meer Over:

Frank Galan