.
Frank Lammers
vrijdag 5 juli 2024

Frank Lammers: “Hij vraagt wel erg veel geld voor zijn dessert”

Al is het wel kwaliteit

Frank Lammers is dan officieel misschien een Nederlander, maar hij verblijft vaak in België voor televisieopnames. Hij is altijd erg positief geweest over onze Belgische cultuur, maar niet altijd over onze Belgische keuken.

“Over het algemeen wel, al heb ik de voorbije weken een paar slechte restaurantervaringen gehad hier in Antwerpen. Kan toeval zijn, natuurlijk. In ieder geval: een tijdje terug ben ik voor een televisieprogramma ('Sergio over de grens', red.) naar IJsland gegaan met Sergio Herman, en die vriendschap bewaar ik angstvallig. Zo heel af en toe waai ik het café van Le Pristine binnen om een tiramisu achterover te tikken. 14 euro vraagt die dekselse Sergio ervoor, maar dan heb je dus wel een toptiramisu van een driesterrenchef”, zegt Frank in Humo.

De vrouw van Frank is ook veel bezig met koken en schrijft zelfs kookboeken. Zij heeft onlangs ‘Boergondisch’ geschreven en bevat 100 bourgondische recepten die nog altijd lekker zijn.

“Ze zijn wel wat gemoderniseerd. Een vegetarische boeuf bourguignon, bijvoorbeeld. Of champignons à l'escargot: champignons zoals je slakken zou klaarmaken, met boter en kruiden en stokbrood. Héérlijk. Eva heeft me trouwens laten weten dat ze een Indiase curry genaamd butter chicken onder de knie heeft, en dat ze die morgen voor me gaat maken. Daar zit ik me nu dus al op te verheugen.”

Bio van Frank Lammers

Meer Over:

Frank Lammers