.
Frank Raes
dinsdag 1 november 2022

Frank Raes: “Daarvoor moet ik toch een gêne overwinnen”

Hij is gepassioneerd door fotografie

Wat vele mensen misschien niet weten dat is dat Frank Raes niet alleen een goede journalist is, maar ook een goede fotograaf. Niks is hem te veel voor het beste materiaal.

“Ik ben er voortdurend mee in de weer. Ik fotografeer dan ook alles. Mijn grote zwakte is niet kunnen kiezen: ik ben nog altijd op zoek naar mijn grote thema, mijn stem zeg maar”, lacht Frank in Humo.

Wat Frank erg graag doet is foto’s maken op reis. In landen als Frankrijk, Noorwegen en New York maakte hij al de mooiste plaatjes. “Maar ik zet me ook voor een zonsondergang aan de Schelde. Daar ziet de lucht er vaak verpletterend uit, met kleuren waarvan je het bestaan niet had kunnen vermoeden.”

Maar ook de mensen uit zijn omgeving ontsnappen niet aan Frank en zijn fototoestel. Al is het soms ook een grote stap voor Frank om te maken.

“Ik fotograafeer ook graag mensen, maar ik ben niet de persoon die de willekeurige passant zal aanspreken. Daarvoor moet ik een soort gêne overwinnen. Dan stap ik toch liever naar het Centraal Station om er de jachtigheid van de mens vast te leggen.”

Bio van Frank Raes

Meer Over:

Frank Raes