.
Frank Raes
zondag 16 oktober 2022

Frank Raes: “Dat blijft me nog het meeste bij”

Hij herinnert zich enkel nog flarden

Het Heizeldrama, iedereen kent het verhaal wat er gebeurd is, maar alleen zij die er die bewuste avond waren, weten exact wat er gaande was. Ook Sportjournalist Frank Raes was die avond in het stadion.

“De twee supportersvakken, Liverpool en Italië, kwamen naast elkaar te zitten. Het is ook niet door rechtstreeks geweld, maar door de dreiging van geweld dat het overvolle vak Z collectief in paniek schoot. De mensenzee begon massaal naar links te zwalpen, mensen struikelden over elkaar, raakten tegen muren vast onder het massale gewicht van het volk en zelfs een muur begaf het. Mensen werden verstik en vertrappeld”, doet Frank het verhaal in Humo.

Frank die er die avond aan het werk was, snelde met zijn microfoon naar beneden. De eerste die hij tegenkwam was Philippe Van De Velde, een fotograaf.

“Hij vertelde helemaal in shock dat er wel vijftig doden lagen. Her en der lagen ze opgestapeld op de piste met lakens en hemden over hun gezicht. Hallucinante, verschrikkelijke beelden.”

Frank herinnert zich enkel flarden van wat er die avond is gebeurd. “Het gezicht van Philippe. De opgestapelde lichamen. En misschien vooral: de ravage achteraf. Mensen hadden alles achter gelaten om te kunnen klauwen naar lucht, om te ontsnappen.”

Bio van Frank Raes

Meer Over:

Frank Raes