.
Frank Raes
donderdag 27 oktober 2022

Frank Raes: “Dat hadden ze met de uitslag moeten doen”

Maar de wedstrijd moest gespeeld worden

De wedstrijd tussen Juventus en Liverpool in 1985 is uitgelopen tot een ware nachtmerrie. Althans toch vooral voor de supporters. Wat er die avond allemaal is gebeurd kan je bekijken in ‘Heizel 1985’, een documentaire op VRT Max.

Ondanks alles werd de match tussen Liverpool en Juventus toch gespeeld en wist Juventus de overwinning binnen te halen. De beker werd uitgereikt in de kleedkamers, maar dat er een vreemde sfeer hangt rond die beker, dat valt niet te omzeilen.

“Er zijn nog altijd Juventus-supporters die hem niet aanvaarden. Ik vind wel nog altijd dat de wedstrijd hadden moeten doorgaan, omwille van de veiligheid, maar daarna wel de uitslag laten schrappen uit de annalen.”

Toen het eerste en enige doelpunt viel waren de spelers door het dolle heen. Waarschijnlijk niet wetende wat er op dat moment allemaal aan de hand was.

“Ook niet na het opnemen van ‘Heizel 1985’ waarvoor we Beniamino Vignola en Alan Kennedy wisten te strikken. Wisten ze dat er doden waren? Wisten ze hoeveel? Ik blijf mij daar vragen bij stellen, maar ik denk: ja ze wisten het.”

Bio van Frank Raes

Meer Over:

Frank Raes