.
Fred Bekky
zondag 3 maart 2024

Fred Bekky: “Er zijn toen veel ruzies geweest”

Het is niet altijd simpel

Fred Bekky en zijn vrouw Leentje zijn 42 jaar samen. Hij was lid van The Pebbles, zij van de meidengroep Venus. Ze leerden elkaar in de studio kennen toen zij 22 was. Hij was de producer van de groep en de vonk sloeg over.

In het begin toen Leentje Fred leerde kennen vond ze hem vooral een heel erg strenge man. En dat ontkent Fred ook niet. Op professioneel vlak kon hij streng zijn, maar privé was hij een watje.

“Ook tijdens de ‘Soundmixshow’ had ik de reputatie van heel streng te zijn. Maar dat is de enige manier om er te geraken. Als je zomaar alles goed vindt, lukt dat niet. Ik was streng voor iedereen, ook voor mezelf”, legt hij uit in Primo.

Doordat Fred behoorlijk streng was, gebeurde het wel eens dat het botste met de andere leden van The Pebbles. Zo zijn er vaak enkele wenend naar huis gegaan.

“Er zijn veel ruzies geweest. In een band spelen is niet altijd simpel. Het klikt niet altijd met iedereen even goed. Lange Lowie (Louis De Laet) en Axel den Hollander (Axel Van Duyn) waren echte vrienden van me. Maar met Luc Smets bijvoorbeeld, die fénomenaal kon zingen, zat ik vaak op een verschillende golflengte. Wij vonden elkaar niet altijd.”

Bio van Fred Bekky en The Pebbles

Meer Over:

Fred Bekky The Pebbles