.
News Image

Freddy De Vadder in De Keuken van Sofie

Peuzelen met Freddy De Vadder in De Keuken van Sofie.
In de week van 16 mei kookt stand-up comedian Bart Vanneste vijf dagen mee in De Keuken van Sofie. Bart is vooral bekend als zijn alter ego Freddy De Vadder, de West-Vlaamse kettingrokende tooghanger uit Bevergem. Bart is niet alleen een fervente drinker, hij eet ook erg graag. Omdat hij graag zijn handen gebruikt, wordt deze week een peuzelweek. Om de vingers bij af te likken!

De week wordt ingezet met een nostalgisch gerecht uit Barts jeugd. Zijn moeder kon als de beste konijn klaarmaken en daarom haalt Sofie op maandag 16/05 het recept van mama Mauricette nog eens boven. De comedian kan niet wachten met aanvallen als de schotel voor zijn neus staat.

“Warm fruit: allez how seg!”. Bart is duidelijk: hij heeft het niet begrepen op gerechten met warme vruchten. Ook van dessertjes is hij geen fan. Op dinsdag 17/05 neemt Sofie dus een dubbel risico door de komiek gefrituurde bananen met gekarameliseerde ananas en rum voor te schotelen. Eind goed, al goed?

Op woensdag 18/05 legt Sofie haar gast in de watten. Ze maakt een peuzelversie van paling in ’t groen, Barts favoriete gerecht. Telkens wanneer hij met zijn rockgroep De Bende van Miènde optreedt, eet hij paling vooraleer hij het podium bestijgt. Valt Sofies versie ook in de smaak?

Donderdag 19/05 staat er Indisch op het menu, want dankzij een kotgenoot uit Bangladesh leerde Bart de Indische keuken kennen. Hij was er meteen weg van: pittig eten met power is helemaal voor hem weggelegd. Het duo bereidt tandoori kippenbouten met ui en limoen.

Sofie en Bart eindigen de peuzelweek op vrijdag 20/05 in schoonheid met smakelijke tapas: artisjok met ansjovisvinaigrette. Daarbij drinken ze een passend aperitiefje: cynar, een Italiaanse likeur op basis van artisjok. Schol!

OP HET MENU
Op maandag 16/05: konijn à la mama Mauricette
Op dinsdag 17/05: Thaise hapjes met ananas en banaan
Op woensdag 18/05: gebakken paling in ‘t groen
Op donderdag 19/05: tandoori kippenbouten met ui en limoen
Op vrijdag 20/05: artisjok met ansjovisvinaigrette

Bio van Bart Vanneste en Sofie Dumont