.
News Image

Free Souffriau is heel onzeker

Free Souffriau twijfelt aan zichzelf.


Actrice en zangeres Free Souffriau is deze week te gast op de Evanna bij haar goede vrienden Gert Verhulst en James Cooke. Tijdens Gert Late Night op dinsdag deelde zij één en ander uit haar leven in de bedgeheimen met James Cooke. We kennen Free Souffriau uiteraard als Mega Mindy maar ook als een fantastische zangeres die eerder al liedjes van Ann Christy bracht. Als Pipi Langkous tourt ze momenteel door Vlaanderen en in het dagelijkse leven is zij de vrouw van Miguel Wiels en de mama van twee prachtige kinderen. Maar Free is ook iemand die niet zelfzeker is, verre van zelfs.



Toen zij de vraag kreeg om naar Gert Late Night kwam, stelde Free zichzelf in vraag. “Wat vinden de mensen speciaal aan mij? Wat ik doe is totaal niet bijzonder.” Het vat perfect samen hoe Free over zichzelf denkt. “Ik ben héél onzeker. Ik denk ook dat ik niets kan. Al heel mijn leven heb ik zelf niets gekozen, alles kwam gewoon op mij af. Ik voel mij soms héél dom”, getuigt Free. “Ze zullen mij nooit vragen voor ‘serieuze’ dingen, daar heb ik mij al lang bij neergelegd. Ik denk dat dat ook de andere kant van de medaille van Studio 100 is. Ik voel me echt de vreemd eend in de showbizz-bijt. Het is niet oprecht. Ik vind dat een spel dat mij ongelukkig maakt. Ik ben zelf wat stekkertjes beginnen uit te trekken. Ik dacht: ‘als ik dit langer blijf doen, dan ga ik verkankeren vanbinnen. Alles wat ik al heb mogen doen - professioneel gezien - was altijd een stap die mij angstzweet bezorgde waarbij ik elke keer dacht ‘ik ga dat niet kunnen’. Ik heb al honderdduizend keer gedacht: ‘ik zou eens iets anders willen doen’ maar ik durf nooit de stap te zetten.”



Free is al heel wat jaren gelukkig samen met Miguel Wiels, in het verleden ging het verhaal de ronde dat Free een mannenverslindster was maar dat is niet het geval. “Tot mijn achttiende ben ik nooit met jongens omgegaan. Ik had tot mijn achttiende op internaat gezeten, ik mocht nooit buiten.” De eerste keer met bed was spannend. “Ik had zweethandjes”. Die had Free ook toen zij Miguel Wiels in 2003 leerde kennen. “Ik leerde Miguel kennen eind 2003 en in 2004 werd ik ziek, lymfeklierkanker. “Ik heb Miguel altijd gezegd: ‘je hoeft niet te blijven’. Hij is toch naast mijn bed blijven zitten. Ik had altijd pijn in mijn linkerarm tot ik overal bobbels kreeg. Dan ben ik zelf naar het ziekenhuis gestapt. Ze zeiden tegen mij: ‘we gaan u nu meteen opereren en we gaan direct beginnen met de eerste chemokuur want je zit echt in het finale stadium.”



Free was lange tijd buiten strijd en zonderde zich al die tijd af van de buitenwereld. “De tijd stond echt stil, acht maanden lang. Dat is alsof de wereld al die tijd even niet meer draait.” Haar relatie met Miguel is er door de jaren heen niet zwakker op geworden, integendeel. “Ik denk dat er veel zou mogen gebeuren, eer dat wij uit elkaar zouden gaan”, besluit Free.