.
Freek Braeckman
woensdag 24 juli 2024

Freek Braeckman: "Ik was Belgische Kampioen"

Maar het mocht niet zijn

Zolang we Freek Braeckman al kennen, is hij ofwel nieuwslezer geweest bij VRT en later ook bij VTM. Hij is niet meer weg te slaan uit de media, maar toch was dat niet zijn eerste keus. Hij wilde veel liever topsporter worden.

"In mijn jonge jaren was ik topsporter: ik ben 25 keer Belgisch kampioen geworden in het schermen. Een olympische sport, maar ook een sport die amper aandacht krijgt en die vooral geld kost. Dus besefte ik al snel dat ik mijn sportcarrière moest combineren met hogere studies. Ik koos voor Germaanse talen. Op een gegeven moment besefte ik ook wel dat ik de internationale top in het schermen niet zou bereiken – toen ik in 2001 stopte, stond ik 32e op de wereldranglijst", klinkt het in Knack.

Twee maanden nadien kreeg Freek de kans om te beginnen bij de openbare omroep. Een kans die hij niet heeft laten schieten en met beide handen heeft gegrepen.

"Ik heb er van alle journalistieke genres mogen proeven: radio, Karrewiet, Het Journaal … Het was een heerlijke speeltuin voor een beginnend journalist. Maar in 2017 leek ik wat uitgespeeld. En toen kwam de vraag van VTM."

Bio van Freek Braeckman

Meer Over:

Freek Braeckman