.
Garry Hagger
dinsdag 2 mei 2023

Garry Hagger: “Je moet dat blijven onderhouden” 

Hij volgt nog steeds zangles 

Garry Hagger is 60 geworden en bereikt daarmee een nieuwe mijlpaal in zijn leven. Hij vindt 60 worden langs de ene kant een mooi moment, maar hij beseft ook dat hij al over de helft van zijn leven zit en dat hij zijn bucketlist niet meer volledig zal afgevinkt krijgen.

De stem van Garry is ook nog altijd in topconditie en dat wil hij nog heel lang zo proberen houden. Zijn geheim? Zangles! Ook al zingt hij al meer dan 40 jaar, de zanger volgt nog steeds zangles.

“Dat is zoals een stervoetballer, die doet ook nog altijd mee met de trainingen. Om in conditie te blijven, moet je je spieren onderhouden. Ook de stembanden zijn spieren. Ik beweer niet dat het voor elke artiest geldt, maar ik ben iemand die – door veelvuldig te zingen – soms de stemtechniek wat verwaarloost”, zegt hij in Primo.

De zanger volgt zangles bij Peter De Smet, ooit nog stemcoach geweest bij ‘Idool’. Hij wijst Garry op wat hij fout doet.

“In het verleden liet ik me intens door mijn zangleraar begeleiden. Tegenwoordig doe ik met Peter zo’n twee keer per maand ademhalings- en stemoefeningen.”

Bio van Garry Hagger

Meer Over:

Garry Hagger