.
Geena Lisa
vrijdag 5 april 2024

Geena Lisa: “Dat gaat vaak gepaard met manipulatie en isolatie”

Ze kent er alles van

Toen Geena Lisa eindelijk bevrijd was van haar toxische relatie, besloot ze om daar iets mee te gaan doen. Ze wil de mensen helpen die zelf met een toxische relatie te kampen hebben gehad en ze schoolde zich om tot cognitieve gedrags- en narcismecoach.

Eerst gaat alles goed in de relatie en overladen ze je met complimentjes en veel liefde. Maar na een tijdje begint het tij te keren en worden de eerste barsten in de relatie zichtbaar.

“Vaak gaat dat gepaard met manipulatie en isolatie, met maar één doel: je zelfvertrouwen en eigenwaarde onderuithalen”, zegt Geena in Dag Allemaal.

Geena helpt Tessa, een vrouw die te maken kreeg met een narcist. Ook al hadden haar vrienden haar al gewaarschuwd voor de relatie, Tessa was stapelverliefd en wilde niet luisteren.

“Vooral mijn beste vriendin was ongerust. Zij was al jaren mijn steun en toeverlaat, maar ik zag haar steeds minder. Mijn lief zag haar als een bedreiging, besef ik nu, en duwde haar van ons weg. Zij sprak mij daarover aan en zei dat ze 't gevoel had dat ik gemanipuleerd werd, maar ik wimpelde die bezorgdheden weg. Dat we elkaar minder zagen, was een logisch gevolg van onze drukke levens, dacht ik.”