.
Geena Lisa
dinsdag 2 april 2024

Geena Lisa: “Het lijkt te mooi om waar te zijn”

Je leeft in een droom

We stappen natuurlijk niet graag in een relatie die achteraf heel toxisch blijkt te zijn. Wie daar alles van weet, is Geena Lisa. Zij wist zich gelukkig los te maken van die relatie.

Na haar toxische relatie schoolde Geena zih om tot cognitieve gedrags- en narcismecoach. Ze praat erover in Dag Allemaal en daar heeft ze toch eventjes over getwijfeld.

“Want er zijn altijd mensen die kritiek hebben op bekende Vlamingen die coachings geven. En ik heb ook geen zin om met mijn persoonlijke verhaal in de kijker te lopen. Anderzijds is het wel een belangrijk thema dat we niet uit de weg mogen gaan, we mogen toxische relaties niet doodzwijgen.”

Geena weet dat veel slachtoffers angst en schaamte voelen en zelfs schuld. Maar dat is nergens voor nodig. Iedereen kan immers verliefd worden op een narcist.

“Je zou voor minder: in het begin van de relatie zijn narcisten charmant, innemend, aantrekkelijk. Ze overladen je met complimenten en liefde. Je leeft een sprookje, het lijkt haast te mooi om waar te zijn. En helaas is het dat ook: hun liefde is niet oprecht. Ze zien jou alleen graag wanneer je van nut bent voor hen. Ze hebben de ander nodig om zich goed te voelen.”