.
Geena Lisa
maandag 8 april 2024

Geena Lisa: “Opgeven stond niet in mijn woordenboek”

Maar het was niet meer leefbaar

Door haar job als cognitieve gedrags- en narcismecoach leerde Geena Lisa Tessa kennen. Tessa zat in een toxische relatie en speelde daardoor heel wat vrienden kwijt en een stukje van haar leven. De eerste vraag die ze stelde aan Geena toen ze met haar ging praten was of alles nog goed kon komen met haar.

“Uiteraard komt het nog goed, de meeste mensen herstellen wel van zo'n toxische relatie. Maar je moet eerst goed begrijpen wat er zich heeft afgespeeld. Iedereen kan verliefd worden op een narcist. De vraag is echt: waarom blijf je in zo’n relatie”, zegt Geena in Dag Allemaal.

Veel mensen blijven in zo’n relatie omdat ze gewoon willen dat hun partner zich goed voelt en ze willen gewoon goed voor hun partner zorgen. Als er geweld aan te pas komt, dan zien vrouwen vaak een man die hulp nodig heeft en zij willen helpen.

“Een tweede risicogroep zijn de volharders, zoals ikzelf. Opgeven stond niet in mijn woordenboek, ik zette door in plaats van te luisteren naar hoe ik mij voelde. Daarom dat die relatie ook zeven jaar standhield. Net als bij Tessa raakte ik geïsoleerd. Gelukkig heb ik schatten van vriendinnen die mij na die breuk meteen hebben opgevangen. Ze hebben zelfs het WhatsAppgroepje '#Teamgina' opgericht, om mij erbovenop te helpen.'”