.
Geert Hoste
donderdag 20 juni 2024

Geert Hoste: “Hij was een openbaring”

Het publiek is veranderd

Dat Urbanus zijn afscheid heeft aangekondigd, kwam voor velen als een verrassing, voor anderen dan weer niet. Urbanus is 75 jaar en staat al heel wat jaren in het vak

Hij trekt nog een keer Vlaanderen rond met zijn afscheidstournee en daarna is het definitief gedaan voor hem als comedian.

Dat hij gemist zal worden, is af te leiden uit de vele reacties van collega comedians. “Destijds was Urbanus een openbaring. Vlaamse comedy bestond niet, er was alleen maar kleinkunst. Cabaret, dat was iets van de Nederlanders. Op het brave Humorfestival in Heist zorgde hij in z'n eentje voor de totale ommekeer. Door hem raakte ik geïnteresseerd in humor”, vertelt Geert Hoste in Dag Allemaal.

Geert vindt dat Urbanus de absolute top heeft bereikt en ondanks de woke-situaties en andere moeilijke onderwerpen in onze maatschappij, blijft Urbanus ontzettend grappig.

“Maar het publiek is wel veranderd. We hebben een goede band, onder meer voor financieel advies belt hij me geregeld. Ik hoop dan ook dat hij tijdens z'n pensioen goed zal rondkomen. Als ik hoor wat Wendy Van Wanten en Hugo Sigal maar krijgen... Ik duim voor Urbain!”