.
News Image

Geheime recensenten in Mijn Pop-Uprestaurant

Geheime recensenten bepalen volgende nominaties.


De restaurants zijn nu één maand open en de duo’s zwoegen elke dag om hun pop-up naar een hoger niveau te tillen. Om hen daarbij te helpen, krijgen ze op dinsdag 19 april 2016 bezoek van enkele horecatoppers. Net op tijd om de laatste puntjes op de i te zetten, zo blijkt. Er zijn namelijk geheime recensenten onderweg om de pop-ups te beoordelen en twee restaurants te nomineren voor sluiting. Door de sluiting van hun buren zijn Miette & Willem vrijgesteld van nominatie. In Genk en Kortrijk zal telkens één restaurant in aanmerking komen voor sluiting.



Wie de geheime recensenten precies zijn, is vandaag ook voor de duo’s nog een goed bewaard geheim. De pop-ups in Genk zijn zich dan ook van geen kwaad bewust wanneer de recensenten eerst bij hen halt houden. De hartelijke bediening van Amanda en het kooktalent van Sven weten hen meteen te bekoren. Tot het Kommáti-team op het einde van de service een cruciale fout begaat… Worden Sven en Amanda hierop afgerekend?



Het keukenteam van L’Oro Nero heeft zich na de vorige nominatie herpakt. De negatieve sfeer is verdwenen en dat merken de recensenten. Niet alleen Myrthe, maar ook Giordano weet indruk te maken. Kan het duo blijven voldoen aan de hoge verwachtingen van de recensenten? Of laten ook zij, net als de buren, wat steekjes vallen?



In Kortrijk breidt Mémé Gusta de kaart uit met een nieuw recept. Een risico, vlak voor de komst van de geheime recensenten. De klanten lijken het nieuwe recept van Jan en Nele te smaken, maar zal dat voldoende zijn om een nominatie te ontlopen?



In de aangrenzende pop-up Strombowli is het team in feeststemming. Magali is jarig en wordt door iedereen in de bloemetjes gezet. Ook haar familie en vrienden zijn van de partij om op haar verjaardag te klinken. Of Chloë en Magali ook na de komst van de recensenten nog redenen zullen hebben om te feesten, is nog maar de vraag.



Miette en Willem zitten door het vertrek van hun Antwerpse buren veilig tot de volgende fase van Mijn Pop-uprestaurant. Dat wil echter niet zeggen dat ze op hun lauweren kunnen rusten. Horecaspecialist William drijft de druk in de keuken op. Toch blijft er chaos heersen in Jalapeño Loco en moeten klanten opnieuw te lang wachten op hun eten. De avondservice van Miette en Willem kan maar beter vlotter verlopen, want het duo krijgt hoog muzikaal bezoek over de vloer. Dimitri Vegas, ’s werelds beste dj, en zijn vriendin Anouk Matton komen proeven van de Mexicaanse keuken.



Mijn Pop-uprestaurant 2016: elke dinsdag en donderdag om 20.35 bij VTM