.
Gert Verheyen
maandag 6 februari 2023

Gert Verheyen: “Hoeveel uitdagingen heb je nog op je 50ste”

Hij heeft lang moeten zoeken

‘Over De Oceaan’ haalt ook met het tweede seizoen erg mooie kijkcijfers. Dat is allemaal te danken aan de deelnemers van dit seizoen. Één van hen is Gert Verheyen. Hij had er een geweldig mooie tijd op de boot.

Maar over een tweede keer deelnemen, daarover zou hij toch moeten nadenken. “Mocht het een wedstrijd zijn, dan zou ik erover nadenken. Maar gewoon de oversteek… nee, niet direct. Ik heb nooit het plezier ingezien van ’s nachts te varen. De oceaan is een donker gat. Als de maan schijnt, zie je nog iets, vallende sterren zien is leuk en de Melkweg is prachtig, maar de derde nacht op rij sta je daar al niet meer bij stil”, zegt Gert in Dag Allemaal.

Gert was met zijn 50 jaar de oudste deelnemer van alle BV’s. Hij zei in de eerste aflevering: ‘Ik ben vijftig, buiten voetbalanalyses maken verandert er niets meer in mijn leven’.

“Hoeveel uitdagingen zijn er nog als je de 50 gepasseerd bent? Je kan wel gaan zoeken, maar er is nooit meer iets in je leven waarvan je denkt: Wow! Alles is een beetje een herhaling van wat je al gedaan hebt. Waarschijnlijk doe ik nog 10,15 jaar wat ik nu doe.”

De voetbalcarrière van Gert Verheyen liep ten eind toen hij 35 was en daar had hij het toch even moeilijk mee. Ook al beseft hij dat een voetbalcarrière niet voor eeuwig is. “Je probeert je dan nuttig bezig te houden de rest van je leven. Voor mij is dat een zoektocht geweest. Ik heb een kledingzaak gehad, ik ben trainer geweest van een jeugdploeg en nu doe ik uitsluitend nog tv-werk. Maar het is niet meer hetzelfde gevoel als toen ik voetbalde.”

Bio van Gert Verheyen