.
Gert Verheyen
dinsdag 24 januari 2023

Gert Verheyen: “In een emotionele bui maak je al eens voornemens”

Maar er is niets van in huis gekomen

Speciaal voor het 2de seizoen van ‘Over De Oceaan’ heeft Play weer een mooie gezelschap van BV’s weten samenstellen. Jonas Geirnaert, James Cooke, Annelien Coorevits, Élodie Ouédraogo, Ella Leyers en Gert Verheyen mochten mee op dit bijzondere avontuur.

Drie weken op volle zee, zonder enig contact met vrienden en familie, het is niet iedereen gegeven om het vol te houden. En ook Gert Verheyen had het af en toe moeilijk. En dat ondanks dat hij een heel nuchter persoon is.

“Ik miste niet alleen mijn vrouw en kinderen maar ook mijn katten Obi en Thor. Of toen ik de eerste keer de stem van m’n vriendin hoorde toen we na drie weken eindelijk weer bereik hadden… dan breek je efkes. Om zes uur ’s ochtends – het was nog donker – drie streepjes op je telefoon zien verschijnen, het doet iets met een mens”, klinkt het in Dag Allemaal.

Het is ook op zee dat een mens de zotste ideeën krijgt. Zo stond in het logboek van de Polygala dat Gert zijn vriendin Ines ten huwelijk wou vragen.

“In zo’n emotionele bui begin je voornemens te maken. Ik moet eerlijk zeggen: daar is niets van terechtgekomen. Als je eenmaal terug thuis bent, pik je je normale leven snel weer op. Na een week ben je je zweverige fase wel voorbij.”

Bio van Gert Verheyen