.
Gert Verhulst
donderdag 4 april 2024

Gert Verhulst: “Alles was toen nog een uitdaging”

Hij maakte zijn grootste droom waar

Het 24e seizoen van Plopsaland De Panne is van start gegaan en bij die opening was Gert Verhulst natuurlijk ook aanwezig. Ondanks dat het de 24ste keer is, blijft zo’n seizoensopening toch altijd bijzonder voor de man.

“Het is toch een van mijn jeugddromen die in Plopsaland De Panne gerealiseerd zijn. Niet door mij alleen uiteraard. Toen ik zelf kind was, gingen mijn twee broers en twee zussen en ik altijd naar De Efteling met onze ouders. Terug thuis speelde ik een week lang Eftelingetje. Het was dan ook mijn grote droom om ooit een pretpark te hebben”, lacht Gert in Party.

Gert wist natuurlijk dat die droom realiseren niet zo makkelijk zou worden. En toen het dan toch was gelukt, werd Verhulst geconfronteerd met enkele uitdagingen bij het runnen van Plopsaland.

“In het begin was zowat alles een uitdaging. Niks wat hier nu staat, stond er op deze manier toen wij in 1999 Het Meli Park, zoals het destijds heette, overnamen. We hadden ook nog nooit een pretpark gerund, maar ja, soms moet je gewoon aan bepaalde dingen beginnen en kijken hoe het afloopt.”