.
Gert Verhulst
woensdag 3 juli 2024

Gert Verhulst: “Dat waren toen de echte hoogtepunten” 

Dat wilde hij niet missen 

Televisie heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van Gert Verhulst. Nu is hij zelf te zien op televisie, maar vroeger keken ze bij hem thuis ook elke avond naar de beeldbuis.

“Wij aten om vijf uur en vanaf zes uur mocht de tv aan. Het nieuws, dat om twintig voor acht werd uitgezonden, wat een heel raar uur was, was heilig. Ons vader was de baas van de tv. Als hij tv-keek, moest er gezwegen worden. Maar hij was heel veel buitenshuis, om in het zwart te gaan werken - hij is overleden, dus ze kunnen hem niet meer pakken (grijnst) - en dan mochten wij, de kinderen, beslissen naar wat we keken. Wij keken heel veel naar de Nederlandse tv”, zegt Gert in Primo.

Dan werd er vooral naar grote shows gekeken zoals die van Willem Ruis, Mies Bouwman en Fred Oster. Dat waren de grote helden van Gert en zijn broer en zus.

“En de shows met André van Duin, dat waren écht hoogtepunten. De BRT was in die tijd een heel triestige affaire, je moet het zeggen zoals het is. Vlaamse televisieavonden waren bijna mishandeling eind jaren 60, begin jaren 70. Eerst 'Uitzending door Derden', dan het nieuws, het weerbericht dat soms eindeloos uitliep, Kunstzaken, een klassiek concert...”

Bio van Gert Verhulst

Meer Over:

Gert Verhulst