.
Gert Verhulst
zaterdag 22 juni 2024

Gert Verhulst: “Ik denk niet dat er minder druk was” 

Integendeel  

Tijden veranderen, zoveel is zeker. Onze maatschappij is niet meer dezelfde als vroeger en ook op school is er heel wat veranderd. Zo heeft onze nieuwe generatie het zeker niet makkelijker dan de kinderen van vroeger. Al zou Gert Verhulst dat niet durven bevestigen.

“Dat er minder druk was? Dat denk ik niet. Ik zag toch dat heel veel klasgenootjes niet moesten riskeren om met slechte punten en een slecht rapport naar huis te komen. De druk van de ouders was heel groot. Mijn ouders waren daar makkelijker in, maar in het algemeen denk ik dat de druk vroeger groter was dan nu. Een diploma was ook veel belangrijker dan nu”, klinkt het in Primo.

Een goed rapport deed natuurlijk je ouders plezier en werd zelfs een beetje aanzien als statussymbool. Er werd ook flink op gehamerd dat kinderen ten allen tijde een goed rapport zouden halen.

“Nu komt de druk vooral van andere kanalen. Van al die sociale media, van al die influencers die vaak onzin verkopen. Wij hadden vroeger maar één venster op de wereld: de toenmalige BRT. En wat Nederlandse zenders. Dat was het.”

Bio van Gert Verhulst

Meer Over:

Gert Verhulst