.
News Image

Gert Verhulst: 'Ik heb als kind mijn konijn per ongeluk vertrappeld'

Gertje toch!!!


Deze week houdt Grillmasters halt in Italië. Voor de negen duo’s begint de opdracht op het voetbalveld van FC Calcio in Genk. De kleurrijke Italiaanse Vlamingen van die Genkse ploeg beginnen hun seizoen traditioneel met pizza van één van Europa’s beste pizzaiolo’s, stadsgenoot Rocco Cagliostro. Deze keer moeten de duo’s na een snelcursus pizzabakken voor de voetballers en hun vrienden pizza grillen.

Geen gemakkelijke klus want de grillers moeten rekening houden met enkele heilige huisjes. “Mensen die graag ananas op hun pizza eten zijn geen mensen. Dat zijn kinderen,” vindt Samy. Welk duo verovert dankzij zijn pizza de vrijstelling?

De volgende dag zijn de duo’s terug thuis in de Grillmasterkeuken in het Sint-Jansbergklooster. Op het menu staat konijn volgens de ‘cucina povera’, vrij vertaald: de armeluiskeuken. En dat betekent dat de grillers het konijn van snuit tot staart moeten gebruiken. De duo’s moeten de langoren nog eigenhandig versnijden, met omkerende magen en gegil tot gevolg.

De bekende proever van de week is niemand minder dan foodie en Italofiel Gert Verhulst, hij moet niet minder dan negen konijntjes proeven en jureren. Gert heeft nochtans een bewogen verleden met konijnen. “Ik heb een konijn gehad als huisdier tot ik er per ongeluk op ben gaan staan. Dood. Een traumatische ervaring uit mijn jeugd.”

De chefs krijgen enkele heerlijke sappige konijnen voorgeschoteld. “Ik moest mij inhouden bij het proeven, de tranen kwamen in mijn ogen.” Andere duo’s serveren kurkdroge of mislukte konijnen aan Gert Verhulst. “Precies een konijn onder een trein. Een wreed accident!”

De twee slechtste duo’s nemen het tegen elkaar op in de burnout om te bepalen wie de wedstrijd definitief moet verlaten.

Grillmasters - elke woensdag om 20.35 op VIER

Bio van Gert Verhulst