.
Gert Verhulst
donderdag 19 september 2024 07:20

Gert Verhulst: “Nu heb ik het echt gemaakt in het leven”

Een nieuwe wending in zijn carrière

Wie denkt aan Gert Verhulst, die denkt misschien ook wel dat de man genoeg geld heeft om personeel in dienst te hebben die alles voor hem doet. De tafel afruimen, de afwas, de was en de plas, enzovoort.

Ten huize Verhulst heeft Gert wel degelijk een huishoudhulp, maar ook zijn vrouw Ellen Callebout doet heel veel. Zij is de drijvende kracht achter de familie.

Gert is een bezige bij en daar komt nu nog een nieuwe bezigheid bij. Hij wordt de nieuwe huiscolumnist van Het Nieuwsblad. Daarin geeft hij zijn eigenzinnige kijk op de actualiteit.

“Een column in het Nieuwsblad . Nu heb ik het écht gemaakt in het leven. Maar serieus, ik heb scripts en liedjes en musicals geschreven, maar nog nooit stukken in de krant. Ik wil markante dingen zeggen in mijn column. Mijn mening geven, zo ongezouten mogelijk. Ik wil dat de mensen thuis zich erin herkennen”, vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Al klopt het niet helemaal wat hij zegt. Hij heeft wel degelijk ooit al voor de krant geschreven. “De Samsonkrant! Weet ge? Ons vader was een vakbondsman en een geëngageerde mens. Zijn kranten en zijn halfacht-journaals waren heilig. En ik heb de interesse in actualiteit en maatschappij en politiek met de paplepel meegekregen.”