.
Gert Verhulst
donderdag 10 oktober 2024

Gert Verhulst over 'boycot' VTM: "Dan vragen we die niet meer"

VTM stuurt bijna nooit iemand naar Play4-programma's

Het is u misschien nooit opgevallen, maar je ziet zelden of nooit een VTM-gezicht in 'De Slimste Mens Ter Wereld', 'Over De Oceaan', De Tafel van Gert' of andere programma's van Play4 en daar is een goede reden voor.

VTM weigert al jaren hun gezichten te laten aanschuiven bij de concurrentie. Het kan wel, maar dan moet er stevig onderhandeld worden en dan moet een sterk gezicht van Play4 ook wel in een VTM-programma opduiken. Zo hengelde Erik Van Looy jarenlang naar de deelname van Niels Destadsbader aan 'De Slimste Mens Ter Wereld', dat kon alleen als Erik Van Looy dan in 'The Masked Singer' zou opduiken.

En misschien herinnert u zich nog wel het feit dat Gert Verhulst en James Cooke ooit de bomma hadden uitgenodigd voor een verblijf op de boot, VTM stak daar uiteindelijk een stokje voor.

Gert Verhulst gaf woensdagavond in 'De Tafel van Gert' toe dat hij moeilijk VTM-gezichten in het programma krijgt. "Dat is altijd een hele onderhandeling, het is eigenlijk een koehandel", ging Gert verder. En omdat het zo moeilijk is, doen ze volgens Gert geen moeite meer om die VTM-gezichten uit te nodigen.