.
Gilles De Coster in De Mol
zondag 28 januari 2024

Gilles De Coster: “Ik heb dat jaar vooral op café gezeten” 

Hij ging daarna iets anders studeren 

In ‘Oorlogsreporters’ praat Gilles De Coster op Canvas met bekende en minder bekende oorlogsreporters van ons land. Daaruit leren we dat veel mensen de waarde van hun werk onderschatten.

“Uiteraard hebben ze allemaal hun verhalen, over hoe ze met collega's in een hotel zitten vlak bij een conflicthaard ergens in een godvergeten gat en welke tochten ze moeten maken om verslag uit te kunnen brengen. Natuurlijk zit er veel avontuur in hun werk, maar ik zou dat niet romantiseren. Het is niet dat ze de hele tijd beschoten worden of in schuilkelders moeten duiken. Ze doen hun werk berekend en nemen zo weinig mogelijk risico's voor hun eigen veiligheid en die van de mensen met wie ze samenwerken”, klinkt het in Story.

Zelf heeft Gilles ook journalistiek gestudeerd, al gingen eerst zijn studies rechten daaraan vooraf.

“Maar als ik eerlijk ben, heb ik dat jaar vooral op café gezeten. Het was toch niet wat ik wou. Ik wou absoluut journalist worden nadat ik mijn diploma communicatie behaald had in Antwerpen, een opleiding die vooral rond bedrijfscommunicatie, public relations en reclame draaide. En ik wou gewoon heel graag voor de radio werken. Die richting journalistiek in Brussel trok me bijzonder aan omdat je daarvoor ook stage mocht lopen. Dat extra jaar maakte dus deel uit van mijn grote plan om op de VRT-radio terecht te komen: daar stage te doen, mijn best te doen en hopelijk een vast contract te versieren.”

Bio van Gilles De Coster

Meer Over:

Gilles De Coster