.
Gilles De Coster
woensdag 7 februari 2024

Gilles De Coster: “Ik zou het daar erg moeilijk mee hebben” 

Het zou niks voor hem zijn 

Toen Gilles De Coster besloot om journalistiek te gaan studeren en niet veel later aan de slag kon bij VRT had hij natuurlijk vele richtingen die hij uit kon. Maar oorlogsjournalistiek is nooit een optie geweest.

“Het is alleszins nooit ter sprake gekomen. Het is nooit op mijn pad beland en ik heb het ook nooit nagestreefd. Maar laat me duidelijk zijn: als ik vandaag opnieuw zou beginnen, zou het best een optie kunnen zijn. Ook al heb ik geen idee of ik daarvoor uit het juiste hout gesneden zou zijn”, geeft hij toe in Story.

Om oorlogsverslaggever te worden moet je over skills beschikken die een Wetstraatjournalist of sportverslaggever niet heeft. En Gilles moet eerlijk zijn dat hij niet weet of hij het allemaal zou aankunnen.

“Getuige zijn van kinderen in de goot, mensen met totale wanhoop op hun gelaat, massagraven of brutaal geweld. Kortom: alle barbaarsheid waartoe mensen in staat zijn. Ik ben heel empathisch en denk dat ik het moeilijk zou hebben om afstandelijk te blijven. Maar dat moet je kunnen, anders ga je er als oorlogsreporter aan onderdoor.”

Bio van Gilles De Coster

Meer Over:

Gilles De Coster