.
Gilles De Coster
vrijdag 22 maart 2024

Gilles De Coster onthult tipje van de sluier over ‘De Mol’: “Ja ze krijgen hulp”

Hij hoorde al heel wat theorieën

‘De Mol’ is nog niet zo lang bezig, maar er doen nu alweer wilde theorieën de ronde over wie de saboteur van dit jaar kan zijn. Wie daar het antwoord op weet is presentator Gilles De Coster.

Wat de kijkers vooral in de ban houdt, is het mysterieuze cijfer 2 dat in elke mol-campagne lijkt op te duiken. Maar wat wil het zeggen? Betekent het dat er dit jaar 2 mollen zijn? Maar 2 mollen dat stond dan weer op het ‘nooit ofte nimmer’ lijstje van de crew.

“Dat stond er zeker op. Maar wil ik daar nu al meer over zeggen? Ik hoorde ook een theorie dat de kandidaten hulp krijgen van ex-mollen en dat kan ik wel bevestigen. Althans toch zeker om hun bagage te dragen, want Gilles Van Bouwel was mee om de kandidaten te begeleiden”, lacht De Coster in Humo.

Tijdens de opnames van het programma wordt er natuurlijk ook wel eens wat gediscussieerd. Soms over grote dingen, soms over echt heel banale dingen.

“Wij houden groepsdiscussies over hoe het woord 'macaroni' in beeld moet verschijnen: op z'n Vlaams of toch het Italiaanse maccheroni? Uren kunnen we ons daarmee amuseren. De eerste aflevering hebben we teruggeroepen omdat we vonden dat de grafiekjes niet mooi genoeg waren. Het is geweldig om je met die pietluttigheden te kunnen bezighouden, want dat wil zeggen dat je basis goed zit. 'De mol'-ploeg is een hoop maniakken bij elkaar. Ik ben er zeker van: iedereen bij Woestijnvis die op ons moet wachten - het promoteam, de pr-mensen, de bazen... - háát ons.”

Bio van Gilles De Coster

Meer Over:

Gilles De Coster