.
Gino uit Bestemming X
donderdag 13 april 2023

Gino uit ‘Bestemming X’: “Daardoor kwam ik over als een dommerik”

Dat was niet zo

De finale van ‘Bestemming X’ is in zicht. Dorien en Gino zijn de finalisten en dat had Gino nooit durven dromen. Hij heeft meermaals gedacht dat hij de wedstrijd zou moeten verlaten.

“Als oude patat heb ik moeten opboksen tegen al dat jong geweld. Ik wist ook niet waarvoor ik me had ingeschreven. Ik had enkel een teaser gezien met mensen die paardrijden en over een hangbrug lopen. Tijdens de selectieprocedure mochten we ook geen vragen stellen”, blikt Gino terug in Dag Allemaal.

Gino viel op bij het productiehuis en hij werd meteen één van de favorieten om deel te nemen aan het programma.

“Ze vertelden me dat ik gekozen was voor mijn spontaniteit, charisma en sympathieke kop. Door de weinige info bereidde ik me voor door de vlaggen van onbekende landen te leren. Ik dacht dat we buiten Europa gingen. Ik had nooit gedacht dat ik drie weken op een bus zou zitten.”

De man viel meteen op in de groep doordat hij een kompas en een verrekijker had meegesmokkeld. Iets waar de anderen niet aan gedacht hadden. “Ik vond dat bizar. Mijn quotes zijn toen ook niet allemaal uitgezonden omdat de makers niet alles wilden prijsgeven. Ik heb aan de rest verteld dat we naar het zuiden vlogen en niet naar Engeland zoals ze ons wilden doen geloven. Dat hebben ze niet uitgezonden. Wel dat Zeno zei: ‘Gino kon precies niet met zijn kompas overweg’. Daardoor kwam ik over als een dommerik.”