.
News Image

Goedele Liekens: “laten we die onzin toch afschaffen”

Goedele Liekens deelt een opvallend standpunt…

Goedele Liekens vindt het altijd vreemd hoeveel belang er wordt gehecht aan iemands leeftijd. “Hoe oud voelt u zich?” Ik vind dat een heel rare vraag. Wat zegt dat eigenlijk? Wat is het verschil tussen je 24, 50 of 80 voelen?” vraagt Goedele Liekens zich openlijk af in De Morgen.

Volgens de seksuologe is wijsheid veel belangrijker dan leeftijd: “Wat ik wel vaak denk, is: hoeveel wijsheid vergaar je in een mensenleven, wat voor dommigheden denk en doe je niet als je jong bent? Dat wel. Maar leeftijd op zich, nee, wat is de relevantie daarvan?”

Goedele kan zich dan ook enorm irriteren aan een gebruik dat zwaar ingeburgerd is bij de media: “Het irriteert me trouwens mateloos dat ze in de Vlaamse media telkens de leeftijd tussen haakjes plaatsen bij een interview. In het buitenland zie je dat niet. Typisch Vlaams. Waarom niet je gewicht of je lengte? Of je IQ? Dat zou nog íéts te betekenen hebben. Bij wijze van experiment mag je naast mijn naam (140) zetten. Eens kijken of daar reactie op komt. Laten we dat toch afschaffen, die onzin, klinkt het bij Goedele Liekens in De Morgen.

Bio van Goedele Liekens

Meer Over:

Goedele Liekens