.
Celeste Cockmartin, Goedele Liekens
woensdag 3 juli 2024

Goedele Liekens doodziek: getroffen door corona

Covid-19 is terug...

Gewezen Miss België en politica Goedele Liekens heeft er bewogen weken op zitten. Dat lezen we in Dag Allemaal. Na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld bij de parlementsverkiezingen, liep ze vervolgens ook nog een ernstige coronabesmetting op.

“Een week ben ik buiten strijd geweest”, vertelt Goedele. “Bibberen en beven. Koorts en hoesten. Longen die niet naar behoren functioneerden. Op den duur kon ik bijna niet meer praten. Toen wist ik dat er iets niet klopte en heb ik me laten testen. Het resultaat was duidelijk: corona”, klinkt het. “Ik ben daar serieus ziek van geweest, en ik heb Merel ook aangestoken. Zij heeft er gelukkig minder van afgezien, omdat ze natuurlijk jonger en fitter is dan ik.”

Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide revalidatie, bestaande uit een zuurstofkuur en een behandeling met infraroodlampen. “Het ziet er niet uit, zo’n masker op mijn neus, maar het werkt. Ik krijg nu een behandeling zoals topsporters die krijgen”, lacht ze.

Bio van Goedele Liekens

Meer Over:

Goedele Liekens