.
Goedele Liekens
woensdag 16 augustus 2023

Goedele Liekens: “Ik daagde op in een sportieve Speedo” 

Ze had zelfs geen mascara 

Goedele Liekens zit al jaren in de politiek. Toch heeft ze nog altijd zenuwen als ze in de Kamer naar het spreekgestoelte stapt. Ze raakt daar maar niet vanaf.

“Ik ben me er ten volle van bewust van al die ogen die op mij zijn gericht, een restant van de verlegenheid waar ik als jong meisje mee kampte. Mijn vader zei: ‘Doe maar gewoon, zoveel stellen wij niet voor’”, legt Goedele uit in Dag Allemaal.

Dat ze uiteindelijk durfde mee te doen aan Miss België was al een grote stap voor Liekens. Zij moest zich aanbieden in badpak en keek vooral naar alle andere meisjes.

“De andere kandidaten showden een frivool en modieus exemplaar, ik daagde op in het enige badpak dat ik had, een sportieve Speedo. Mijn lief kocht gauw mascara, want al was ik 23 jaar, ik had dat niet. Zo’n simpele duif was ik.”

Goedele dacht ook dat iedereen slimmer was dan zij. Maar ondertussen weet ze wel beter. “Eens ik kennismaakte met bedrijfsleiders, perslui en hoge piefen vond ik al snel dat veel van die succesvolle typen niet alles wisten. Integendeel. ‘Wij zijn net zoveel waard als al die anderen’”.

Bio van Goedele Liekens

Meer Over:

Goedele Liekens