.
News Image

Goedele Liekens in de politiek

Goedele Liekens is wit konijn van Open VLD.

Maggie De Block deed er mysterieus over en nu weten we ook waarom. Afgelopen weekend vertelde de politica in VTM NIEUWS dat later deze week de naam bekendgemaakt zou worden van de persoon die de derde plaats op de lijst van Open VLD in Vlaams-Brabant inneemt. Dinsdagnamiddag was het zover. Niemand minder dan Goedele Liekens neemt die plaats voor haar rekening. Open VLD wil daarmee de strijd tegen een sterk figuur als Theo Francken innemen.

Opvallend is dat Goedele Liekens nu wél interesse heeft in een politieke loopbaan. Jaren geleden bedankte zij vriendelijk toen haar goede vriend Steve Stevaert haar voorstelde om staatsecretaris van Ontwikkelingssamenwerking te worden. “Ik ben heel blij dat ik niet in de politiek ben gegaan. Ik was natuurlijk vereerd door zijn voorstel. De sp.a was ook niet de enige partij die mij vroeg. Ik was toen veel met de Verenigde Naties bezig en stond met Recht van antwoord op VTM aan de top in de kijkcijfers. Ik was enorm sociaal geëngageerd, dus het was niet zo raar dat politieke partijen mij voorstellen deden. Maar ik wist meteen dat het niets voor mij was”, vertelde zij toen in De Morgen. In de politiek maken ze je af. Ik ben daar niet voor in de wieg gelegd. Ik stond toen ook aan het hoofd van een productiebedrijf met twintig werknemers, en ik wist dat er geen weg terug zou zijn, dus dat wilde ik niet op het spel zetten.
Ondertussen is er duidelijk veel veranderd in het leven van Liekens en heeft zij wel degelijk politieke ambities. Benieuwd of die ambities er ook na 26 mei nog zullen zijn.

Bio van Goedele Liekens

Meer Over:

Goedele Liekens