.
Goedele Liekens
vrijdag 19 april 2024

Goedele Liekens: “Mijn hart bloedt bij dat idee”

Ze kan het zich niet voorstellen

Goedele Liekens gaat bij de nieuwe verkiezingen de lijst duwen bij Open Vld. Veel mensen herinneren zich misschien nog at ze de politiek zou vaarwel zeggen, maar zo ver komt het dus nog niet.

“Wel, ik vind dat de partij een nieuw elan nodig heeft. Er staan veel jonge krachten klaar en die wil ik een duwtje geven. Ik kom dus niet op omdat ik zelf per se herverkozen wil worden. Daarvoor heb ik vanop die onderste plaats 25.000 voorkeursstemmen nodig, heel moeilijk. Er staan beloftevolle talenten op die lijst, mannen en vrouwen die er echt voor willen gaan en steun verdienen. Ik geef de kiezers in die zin de raad om niet voor partijen an sich te kiezen, maar voor mensen die positieve ideeën verdedigen. Kleur de bolletjes achter hun namen in plaats van bovenaan de lijst”, legt ze uit in Primo.

De Open Vld is niet meteen nog de populairste partij van Vlaanderen. Ze hebben het erg moeilijk en dat doet Goedele pijn.

“Mijn hart bloedt bij het idee dat er geen liberale partij meer zou zijn. Onze waarden rond vrijheid moeten we blijven uitdragen. Ofwel moet er een nieuwe partij komen. Of andere gezichten. Het makkelijkste is dat laatste. Vandaar dat die nieuwe generatie volop moet worden gesteund. Ik denk dat we onze partij op die manier moeten heropbouwen. Tom Ongena is voorzitter ad interim, we zien wel wat er daarna gebeurt.”

Bio van Goedele Liekens

Meer Over:

Goedele Liekens