.
News Image

Goedele Liekens onder vuur

Goedele Liekens: “waarom zou ik niet meer over seks mogen schrijven?”


Toen Goedele Liekens bekend maakte dat ze in de politiek stapt en bij de verkiezingen opkomt voor Open VLD moest ze al meteen een brandje blussen. Diezelfde week was er immers nog meer groot nieuws over Goedele Liekens verschenen. Goedele Liekens stelde immers in dezelfde week dat ze haar overstap naar de politiek maakte ook haar nieuwste boek voor waarin ze het heeft over vrouwelijke seksuele fantasieën. Ongepast?

“World Wide Wet.Come” heet het nieuwe boek van Goedele Liekens waarin ze onderzoek deed naar de seksuele fantasieën van de vrouw. Maar liefst tienduizend vrouwen vulden een enquête in. Maar kan ze als politica wel zo’n boeken blijven schrijven? Goedele Liekens noemt het in Dag Allemaal ‘puur toeval’ dat het boek verscheen in de week dat ze haar politieke ambities publiek maakte. Zelf ziet ze alvast geen graten in het combineren van beide carrières.

“Waarom zou ik niet meer over seks mogen schrijven,” klinkt het bij Goedele Liekens die een opvallende vergelijking maakt met minister Maggie De Block. “Maggie De Block is toch ook nog huisarts?” stelt Goedele Liekens duidelijk dat ze niet van plan is haar werk als seksuologe op te geven voor haar politieke carrière. “Dat is nu eenmaal waarvoor ik sta,” aldus Goedele.

Goedele Liekens probeert met haar boek opnieuw een taboe te doorbreken. Maar liefst 60% van de vrouwen durft hun seksuele fantasieën met niemand delen. Ook Goedele zelf heeft een kantje dat ze aan niemand toont. “Ik deel stukjes daarvan met mijn partner, wij zijn intussen lang genoeg samen om zulke dingen te delen,” al voegt Goedele Liekens eraan toe dat ze niet álles deelt. “Al vertel ik lang niet alles, hoor,” onthult Goedele Liekens in Dag Allemaal, waarmee ze toegeeft dat ook zij niet openlijk over al haar fantasieën praat.

Goedele Liekens zal tijdens de komende verkiezingen de derde plaats bekleden op de Kamerlijst in Vlaams-Brabant waarmee ze het voor Open VLD opneemt tegen Theo Francken (N-VA) en Dries Van Langenhove (Vlaams Belang).

Bio van Goedele Liekens

Meer Over:

Goedele Liekens