.
Jonas Van Geel, Goele De Raedt
dinsdag 21 februari 2023

Goele De Raedt en Jonas van Geel spelen komisch duo in Les Misérables

Twee extra Belgen in voorstelling

Goele De Raedt vervoegt de cast van Les Misérables als Madame Thénardier. Samen met Jonas Van Geel, die haar echtgenoot zal spelen, vormen zij de Thénardiers. Een herbergierskoppel met een discutabele reputatie. In het najaar van 2023 brengt Studio 100 de succesmusical Les Misérables terug naar Vlaanderen. Het gaat om Cameron Mackintosh's spectaculaire, eigentijdse versie van Boublil en Schönbergs succesmusical Les Misérables. In de cast vinden we ook nog sterkhouders Ianthe Tavernier en Nordin De Moor, die deze legendarische productie tot leven zullen brengen. De Vlaamse première is voorzien voor 15 oktober 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen, nadien zal de voorstelling ook nog te zien zijn in Capitole Gent.

Ondertussen is het al bijna 25 jaar geleden dat deze epische musical voor het eerst in ons land te zien was in de Antwerpse stadsschouwburg. Het was de eerste grote succesmusical in Vlaanderen en betekende zowat de doorbraak van het genre bij het grote publiek. En dit jaar komt deze legende eindelijk terug! Voor deze nieuwe productie van Les Misérables gaat Studio 100 een nauwe samenwerking aan met De Graaf & Cornelissen Entertainment en Van Lambaart Entertainment.

Voor deze productie werd een cast samengesteld met de beste namen uit de lage landen: een combinatie van sterke Nederlandse acteurs aangevuld met Vlaamse namen. Zo geeft Nordin De Moor gestalte aan inspecteur Javert en zien we Ianthe Tavernier als Eponine die mag schitteren met het beklijvende solonummer "On my own" (Heel alleen). Jonas Van Geel en Goele De Raedt vormen samen de Thénardiers.

Goele De Raedt: "De rol van Madame Thénardier is een echte droomrol! Les Misérables is en blijft een iconische voorstelling waarin elke musicalacteur ooit een keer in wil meespelen. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen."

Jonas Van Geel: "Meneer Thénardier spelen was iets dat al heel lang op mijn bucketlist stond. Ik ben ook bijzonder blij dat ik dit avontuur samen met Goele mag aangaan. Zij is zowel vocaal als qua spel een echte topper om mee samen te werken."

Verhaal
Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobserdeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

Les Misérables, vanaf 15 oktober 2023 te zien in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent
Tickets & info: www.lesmiserables.live

Bio van Goele De Raedt, Jonas Van Geel, Ianthe Tavernier en Nordin De Moor