.
Griet Vanhees
woensdag 7 december 2022

Griet Vanhees: “Dat is daar heel normaal”

Ze volgt de trend

IV-therapie, het is een nieuwe trend in Vlaanderen, overgewaaid uit Amerika en Engeland. Iedereen die zich wat vermoeid voelt en een tekort heeft aan vitaminen, zou volgens heel wat mensen baat hebben bij zo’n infuus.

Ook Sean Dhondt is fan. “Na een drukke week boost ik graag mijn energielevel”, staat te lezen bij een foto van zichzelf aan een infuus.

En ook mediafiguur Griet Van Hees ontdekte de therapie. Zij is grote fan. “In Amerika is zo’n vitaminebaxter heel normaal. Mijn leven is zo druk… ik kan niet altijd rusten of op mijn voeding letten. Vitamines aanvullen helpt als je tekorten heb”, zegt ze in Tv Familie.

Het klinkt allemaal heel mooi, maar Elisabeth De Waele, bekend van topdokters wil ook waarschuwen. Het is geen wondermiddel, wel iets dat past bij een evenwichtige levensstijl.

“Je hebt geen behandeling nodig als je niet ziek bent. Zo zoek je onnodige risico’s op. Alleen al het plaatsen van een infuus is een medische handeling die complicaties kan veroorzaken. Overdaad schaadt, ook als het om vitamines gaat.”