.
Ijskoning - The Masked Singer
vrijdag 11 maart 2022

Guga Baùl over The Masked Singer: ‘dat zag ik niet zitten’

Er werd voor een oplossing gezorgd

Met Ijskoning is er alweer een groot talent dat ‘The Masked Singer’ moet verlaten. Hoewel al heel wat Vlamingen overtuigd waren dat niemand minder dan Guga Baùl onder het masker zat, was het voor velen toch ook schrikken dat het wel degelijk Guga Baùl was. Dat Guga kan imiteren dat weten we allemaal, maar dat hij ook zo goed kan zingen, was voor velen toch een verrassing.

Oorspronkelijk was het idee om Guga en Tine Embrechts de Robots te laten spelen. Een idee dat Guga niet meteen zag zitten. “Ik was ook al gevraagd voor het eerste seizoen. Maar toen heb ik de kat uit de boom gekeken. Het idee om mij en Tine als koppel te laten meedoen, zag ik niet zitten. We willen ons niet per se als showbizzkoppel profileren”, klinkt het in Dag Allemaal.

Dus namen ze maar deel als Flamme Fatale en Ijskoning, een mooie gulden middenweg. Dat ze elkaar konden steunen achter de schermen was ontzettend positief. “Tine had het pad geëffend, want zij was al twee weken eerder gestart en kon me zo voor een paar obstakels waarschuwen. Ik was voorbereid.”