.
Gunther Levi
zaterdag 26 maart 2022

Gunther Levi: “Ik heb geen enkele vlam gezien”

Veel te danken aan de moderne technieken

De slotscène van Gunther Levi in 'Familie' zit erop. Gunther en Martine Jonckheere hun personages kwamen om in een woningbrand en verdwijnen daardoor uit de reeks. Voor Gunther en Martine was de scène met de brand bijzonder heftig om op te nemen. En we moeten toegeven, het zag er erg spectaculair uit.

“Dat is de verdienste van de crew. In de studio heb ik wat rook gezien, maar geen enkele vlam. De brandhaarden op tv waren het resultaat van lichteffecten, special effects en computeranimatie. Heel wat anders dan 10 jaar geleden. Toen Van den Bossche Electronics zogezegd in vuur en vlam stond, werd het hele decor buiten de tv-studio nagebouwd en echt in brand gestoken”, lacht Gunther in Tv Familie.

Gunther heeft weinig inspraak gehad in hoe zijn personage uit de reeks zou gaan en heeft er zich gewoon bij moeten neerleggen. “Ik weet dat sommige collega’s hun scripts of dialogen herschrijven als ze niet tevreden zijn, maar ik heb me daar nooit mee gemoeid. Ik heb nooit inspraak gewild. Ik was wel blij dat er wat actie aan te pas kwam bij mijn afscheid.”