.
Gunther Levi in Familie
zondag 17 april 2022

Gunther Levi: “Ik was het daar niet mee eens”

Het mocht allemaal wat dramatischer

De beelden hoe Gunther Levi alias Peter Van den Bossche en Martine Jonckheere alias Marie-Rose De Putter om het leven kwamen in 'Familie', staan op het netvlies gebrand van de vele trouwe kijkers. Er raasde een spanning door de aflevering, al waren het tegelijkertijd de traagste vijf minuten televisie in de geschiedenis van 'Familie'.

Maar daar is acteur Gunther Levi het niet mee eens. “Veel mensen vonden de slow motion een beetje té. Maar dat vind ik niet juist. 'Familie' blijft een soap, hé. Niet elke aflevering moet tergend traag vooruitgaan. Maar bij zo’n theatrale plot als het afscheid van mijn tv-moeder en mezelf was een beetje dramatiek wel gepermitteerd”, lacht Gunther in Primo.

23 jaar lang was Gunther te zien in 'Familie', en dat doet hem nu twijfelen of hij zich ooit nog wil engageren voor zo’n lange rol. “’#LikeMe’ was tof om te doen omdat het telkens drie maanden werk was. Ik heb nu vooral mijn zinnen gezet op kleine projecten die gemakkelijk te combineren zijn. Dingen waar ik vroeger nooit tijd voor had. Fictiereeksen van dertien afleveringen bijvoorbeeld.”