.
Gunther Levi
woensdag 12 juni 2024

Gunther Levi slachtoffer van fake news

Hij wil iedereen waarschuwen

Fake-accounts van bekende mensen op sociale media, we lijken er maar niet aan te ontkomen. Ook het vele fake-news dat de wereld wordt ingestuurd om mensen op te lichten lijkt een steeds groter probleem te worden.

Ook Gunther Levi lijkt er niet langer aan te kunnen ontsnappen. Hij zou volgens het fake news op dit moment in de gevangenis zitten en daar is niks van aan natuurlijk.

“Ik kan er weinig aan doen, dus laat ik het voorlopig wat aan me voorbij gaan. Ik wil wél m'n fans verwittigen, hen zeggen dat ze niet mogen klikken op dit soort berichten. Op Facebook en Instagram is er telkens maar één officieel profiel van mij, met 39.000 en 83.000 volgers. Andere profielen van mij, met minder volgers, mag je dus onmiddellijk wantrouwen. Ik hoop alvast dat m'n waarschuwingen helpen”, zegt Gunther in Dag Allemaal.

De zanger kan het natuurlijk ook een beetje als een compliment zien, want alleen de bekendste artiesten worden vaak misbruikt voor dit soort doeleinden.

“Ik vraag me vooral af wat ik doe in dat rijtje. Dikwijls zijn dat toch rijke mensen, zoals Gert Verhulst? Daar vind ik mezelf toch niet bij horen.”

Net als Gunther kunnen ook wij de mensen niet genoeg waarschuwen. Pas op met de links waar je op wil klikken en geef al zeker geen gegevens zoals bankgegevens door als ze daar om vragen. Alleen door goed op te letten kan er veel leed vermeden worden.

Bio van Gunther Levi

Meer Over:

Gunther Levi