.
De Romeo's, Gunther Levi, Davy Gilles, Chris Van Tongelen
maandag 8 april 2024

Gunther Levi: “We hebben er ons moeten uitlullen”

Het besef kwam te laat

Het gebeurt niet veel dat De Romeo’s voor een halflege zaal of zelfs een lege zaal moeten optreden. Toch gebeurde het in die twintig jaar tijd wel een keertje. Ze moesten optreden en plots liep gewoon de hele zaal leeg.

“Een bedrijfsfeest van de Tabaknatie waar we met liveband optraden. Ik denk dat er 500 man stond. We waren enkele songs ver. Plots zien we heel wat mensen naar de uitgang lopen. Op den duur was de zaal quasi leeg. Bleek dat die allemaal buiten een sigaret stonden te roken. Wij dachten al dat we iets verkeerds hadden gedaan’, lacht Gunther in Gazet van Antwerpen.

In die 20 jaar hebben De Romeo’s al veel meegemaakt. Zo is er nog een optreden dat ze niet snel zullen vergeten. Hun optreden In Limburg toen werd vooraf gegaan door een optreden van een fanfare.

“Blijkbaar hadden de muzikanten een offday, want plots speelden ze zich vast in de partituur. Best gênant dus. Vervolgens reden we door naar een volgend optreden. Wij vertelden de smakelijke anek­dote over die fanfare, tot we plots beseften dat die zaal vol Limburgers zat. En het leek alsof we met hen aan het lachen waren. Toen hebben we ons eruit moeten lullen.”