.
Gustaph
zondag 15 januari 2023

Gustaph gaat voor België naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool

‘Because Of You’ moet het doen.

Gustaph zal België vertegenwoordigen op het 67ste Eurovisiesongfestival in Liverpool. Met de song ‘Because Of You’ wist hij de kijkers thuis en de jury het meest te overtuigen in de preselectie Eurosong 2023 live vanuit Paleis 12. Gustaph kreeg 121 punten van de vakjury en 157 van het stemmende publiek, in totaal 278 punten.

Gustaph, dat is Stef Caers (42) uit Antwerpen. In de preselectie Eurosong 2023 koos hij voor ‘Because Of You’, een positieve strijdsong over aanvaarding van jezelf en zijn wie je bent. De ‘you’ staat voor je zelfgekozen familie, die je ondersteunt en versterkt in het leven. Dat kan je familie zijn, maar evengoed je beste vriend of je partner. Kortom: alle personen die je in het leven gemaakt hebben tot wie je bent.

‘Because Of You’ is geschreven door Gustaph samen met Jaouad Alloul, ook een queer artiest. De producers zijn van het nummer zijn Gustaph en Willem Vanderstichele.

Gustaph schreef zijn eerste nummer toen hij amper zeven jaar was. Op zijn negentiende scoorde hij een hit met zijn eerste single ‘Gonna Lose You’, een nummer dat hij zelf had geproduceerd en geschreven. Hij won er in 2000 de Zomerhit voor beste debuut mee. Ook internationaal is Gustaphs soulvolle stem gewild. Hij zong zes jaar voor de band Hercules & Love Affair, die in 2006 een wereldhit scoorden met ‘Blind’.

Gustaph heeft al ervaring op het grote Songfestival-podium. Als achtergrondzanger reisde hij al twee keer mee naar het Eurovisiesongfestival: in 2018 naar Lissabon met Sennek en in 2021 naar Rotterdam met Hooverphonic, waar hij ook de stemcoach van Geike Arnaert was.

Bio van Gustaph

Meer Over:

Gustaph