.
Gustaph
zondag 26 mei 2024

Gustaph: “Ik probeer mijn grenzen te bewaken”

Hij gaat niet op alles in

Hoewel Gustaph het als zanger erg goed doet en nog steeds heel wat optredens heeft, geeft hij ook nog altijd les aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent. En hij moet toegeven dat zijn leerlingen nu toch anders naar hem kijken.

“Zo herinner ik me dat een aantal leerlingen naar de nationale Eurosongfinale gekomen zijn zonder dat ik daar om had gevraagd. De jongeren zijn heel betrokken. Mijn rol tegenover hen is niet veranderd. Ik blijf hen graag sturen en dingen bijleren. Jezelf verplaatsen in de wereld van tieners blijft boeiend. Het is ook een kans om uit het perspectief van Gustaph te stappen. Daarom zal ik moeilijk kunnen stoppen met lesgeven”, zegt Gustaph in Primo.

Als je het natuurlijk zo goed doet op het Songfestival, dan krijg je heel wat vragen en aanbiedingen. Maar Gustaph waakt erover dat hij niet te veel hooi op zijn vork neemt.

“Ik bewaak mijn grenzen. Als 43-jarige weet ik wat ik wil en wat niet. Ik krijg wel eens uitnodigingen voor tv-programma's. Formats waarvan ik weet dat ze niet met me matchen, zeg ik af. Ik denk daar bewust over na. Ik moet aan de programmamakers kunnen geven wat ze van me verwachten. 'De Slimste Mens' kon ik uiteraard niet weigeren omdat het zo'n iconisch programma is. Toen ze me vroegen, had ik daar toch wat angst voor. Journalisten en politici worden betaald om slim te zijn, ik om te zingen. Al bij al viel het mee.”

Bio van Gustaph

Meer Over:

Gustaph