.
Hanne Decoutere
woensdag 1 mei 2024

Hanne Decoutere: “Ik kan die geur nog altijd oproepen”

Nostalgie

Iedereen weet ondertussen dat dansen en grote passie is van Hanne Decoutere. Ze heeft vooral een grote liefde voor ballet. Dat ontdekte ze dankzij haar ouders.

“Mijn ouders - twee sportleerkrachten - vonden een goede houding belangrijk en stuurden me daarom naar de balletles. Ik herinner me die eerste keer. Ik was te laat en de balletjuf plaatste me nogal streng tussen de andere kinderen. Mijn stress viel onmiddellijk weg toen er live piano weerklonk en ik mijn twee handjes op de bar legde. Ik was een kind van zes maar voelde direct een grote liefde voor de balletzaal en voor het licht dat binnenviel. Ik kan de geur van dat zaaltje nog altijd oproepen: het hout van de vloer, het zweet van de dansers. Vanaf mijn tiende ging ik meer dansen: ballet, jazz en moderne dans”, legt ze uit in Nina.

Dansen betekent alles voor Hanne. Dat is wie ze is en dat zit heel diep in haar. Het is ook hetgeen ze gaat doen wanneer ze zich wat minder in haar vel voelt zitten.

“Enkel daar kom ik terug tot mezelf. Ballet is mijn psycholoog. Het is mijn eerste grote liefde. Mijn opa is vandaag 98 en speelde als jonge kerel muziek, maar vanaf zijn twintigste nooit meer. Nu zit hij in een rusthuis en hij praat de hele tijd over die periode waarin hij muziek speelde: want dat lag zó dicht bij hem. In mijn geval staat ballet het allerdichtst bij wie ik echt ben.”

Bio van Hanne Decoutere

Meer Over:

Hanne Decoutere