.
Hanne Decoutere
dinsdag 7 mei 2024

Hanne Decoutere: “Ik was daar goed in geweest”

Het was haar grote droom

Hoewel het Hanne Decoutere haar grote droom was om professioneel danseres te worden, is het nooit zover gekomen. En het is voor Hanne niet makkelijk geweest om zo’n grote droom zomaar op te bergen.

“Het feit dat ik geen danseres geworden ben, was een groot litteken. Ik heb het klassieke ballet zelfs een tijdlang weggeduwd. Omdat het me te veel pijn deed. In 2018 kreeg ik de kans om het Canvas-programma Hanne danst te maken, waarin ik in één jaar werd klaargestoomd om in een echte balletvoorstelling de balkonscène uit Romeo & Juliette van het Ballet van Monte-Carlo neer te zetten. Voor mij was het een manier om af te rekenen met mijn verleden”, klinkt het in Nina.

Het was voor Hanne altijd een groot verdriet dat ze moeilijk een plaats kon geven. Maar dankzij VRT heeft ze dat verdriet toch een mooie plaats kunnen geven en heeft ze het in schoonheid kunnen afronden.

“Ik heb kunnen laten zien: ik hád een ballerina kunnen worden, en ik was daar potverdekke goed in geweest. Vooral voor mezelf was dit het antwoord op een vraag waar ik jarenlang mee zat. Sindsdien sta ik heel zelfverzekerd in het leven."

Bio van Hanne Decoutere

Meer Over:

Hanne Decoutere