.
Hannelore Simoens
donderdag 1 september 2022

Hannelore Simoens op de vlucht: “Iedereen wil gewoon weten hoe het voelt”

Ze doet dat samen met Cathérine Moerkerke

‘Het Jachtseizoen’ is al heel wat seizoenen erg populair in Nederland en nu is het programma ook overgewaaid naar Vlaanderen. Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop gaan achter duo’s van bekende collega’s aan en proberen hen te pakken.

Één van die duo’s is Hannelore Simoens en Cathérine Moerkerke. “In mijn werk als journalist ben ik natuurlijk de speurder en moet ik zelf achter politici aan om antwoorden te krijgen. Maar in Brussel ben ik ook al op de loop moeten gaan omdat ik daar geregeld wordt lastiggevallen door mannen”, zucht Hannelore in Humo.

In elke aflevering zitten de drie speurders een bekend duo op de hielen. Aan de hand van de gps-signalen die ze ontvangen, weten ze waar hun prooi zich bevindt. Die mogen zich ondertussen vrij verplaatsen met eender welk voertuig. Maar er mag nooit langer dan 20 min gebruik gemaakt worden van hetzelfde vervoermiddel. Een lastige opgave lijkt het wel.

“Het team van mij en Cathérine was snel beklonken. Ik heb op de redactie een goede klik met haar. We zijn elkaars klankbord, en ik vraag geregeld om advies. Cathérine is ook heel avontuurlijk en bovendien erg sportief – wat goed uitkomt, want ik ben na twee kilometer lopen al kapot.”

Het programma is erg populair bij de bekende Nederlanders en ze staan in rijen aan te schuiven om te mogen deelnemen en dat begrijpt Hannelore volledig. “Ik denk dat iedereen benieuwd is naar hoe het voelt om eens te moeten ontsnappen. Hoe je zelf in zo’n context handelt en onder druk je grenzen verlegt.”

Bio van Hannelore Simoens

Meer Over:

Hannelore Simoens