.
Hannelore Simoens
zondag 23 juni 2024

Hannelore Simoens: “Overal zijn er goede bedoelingen” 

Maar niet iedereen heeft ze 

Samen met advocaat Walter Damen heeft Hannelore Simoens het boek ‘Wie gelooft die mensen nog’ geschreven. Simoens is erg blij met het boek en het verrast haar toch een beetje dat het boek zoveel succes heeft.

De titel ‘Wie gelooft die mensen nog’ is ook wel een beetje van toepassing voor Hannelore. Want ook zij gelooft lang niet alle politici.

“In elke partij zijn er met goede bedoelingen, ideeën en de wil om dingen te veranderen. Zo spreek ik er meer dan genoeg. Maar ze lopen allemaal vast in ons politieke systeem, waardoor ze niet verder raken. Goede politici haken daardoor af. Dat stellen we ook vast in het boek: heel wat politici zeggen zelf dat je bijna een narcist moet zijn om nog te overleven in de politiek”, zegt Hannelore in Nina.

Volgens haar gaat het allemaal veel te weinig over het algemeen belang en draait het allemaal een beetje te veel om de partij. En wat volgens Hannelore erg opvallend is, is dat ze elkaar zelf niet meer lijken te geloven.

“Er is veel wantrouwen, terwijl net alles begint met geloof in elkaar. Zonder kan je niks opbouwen. Geen relatie, maar ook geen regering. Ik denk dat veel politici nog altijd denken dat machogedrag, of elkaar bestoken, goed overkomt bij de mensen. Maar volgens mij willen mensen een leider die niet alleen hoog van de toren blaast, maar ook durft te twijfelen en kwetsbaarheid durft te tonen."

Bio van Hannelore Simoens

Meer Over:

Hannelore Simoens