.
Hans Otten
vrijdag 27 september 2024

Hans Otten: “Ik heb mezelf altijd willen pleasen”

Hij is zichzelf beginnen ontplooien

In zijn beginjaren kon Hans Otten niet zichzelf zijn op televisie. Het voelde nep aan en dat was niet altijd even prettig. In al die jaren is er gelukkig al veel veranderd en kon Otten ook met zichzelf aan de slag gaan.

“Intensief zelfs. Zelfontplooiing, en psychologie in het algemeen, heeft me altijd geboeid: vrijwel heel mijn volwassen leven heb ik erover gelezen en gepraat. Maar de laatste tien jaar heb ik een versnelling hoger geschakeld. Dé persoon die mij belangrijke inzichten heeft gegeven, is mijn vriendin Truus Druyts, de voormalige actrice, die behalve kunstenares ook lifecoach is”, zegt Otten in Humo.

Iedereen lijkt tegenwoordig lifecoach te zijn, maar als we Hans mogen geloven dan is Truus echt heel bijzonder. Hij blijft sessies bij haar volgen.

“Vanaf ongeveer 1,5 jaar krijg je een ego: je noemt jezelf 'ik' en geeft aan wat je behoeftes zijn. Niet veel later, amper uit de pampers, begin je je onder druk van de maatschappij en je opvoeding af te vragen: 'Ben ik wel goed genoeg?' Je wilt erbij horen, waardoor je in het slechtste geval je eigenheid verliest. Op volwassen leeftijd reageert iedereen daar anders op: sommigen gaan zich uit onzekerheid arrogant gedragen, ikzelf heb altijd willen pleasen, willen behagen.”

Bio van Hans Otten

Meer Over:

Hans Otten